THERMISCHE BESCHERMING

Home | Diensten

ONS SPECIALISME IN THERMISCHE BESCHERMING

Thermische bescherming beschermt de kabels en elektronica op uw zaak tegen hitte en vonken. Het voorkomt overbelasting van de motor en limiteert zo de stroom die uw toestel mag opnemen. Wij zijn een toonaangevend bedrijf in EMI-beschermingsoplossingen en op het gebied van thermische- en mechanische-beschermingsoplossingen. Wij bieden een compleet pakket aan producten aan, die zorgen voor oplossingen van uw:

  • Elektromagnetische afscherming
  • Thermische afscherming
  • Mechanische afscherming

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd
wat we voor u kunnen betekenen?

Bel ons

FABRIC OVER FOAM GASKETS

Als uitvinder van de stof over schuim (FOF)-technologie, zijn we al meer dan 30 jaar toonaangevend op het gebied van EMI-pakkingen. Een kern van polyurethaan, omwikkeld met sterk geleidende stof (gemetalliseerd textiel), biedt uitstekende afschermings- en aardingsmogelijkheden. Onze topcoatings tegen galvanische corrosie maken dit opmerkelijke product compleet.

“Shielding enclosures best” is ons motto. De elektronica-industrie groeit in het algemeen naar het gebruik van vrij hoge elektrische frequenties. Tot voor kort was het meestal alleen hightech, telecom en bepaalde medische apparaten vereisen afscherming tegen hoge elektromagnetische straling. Tegenwoordig zien we de behoefte aan afscherming in bijna het hele spectrum van elektronica.

DYNASHEAR GASKETS

De unieke combinatie van 3 bijzondere eigenschappen zorgt voor een perfecte oplossing van kaarthouder afscherming. De bult (Bump) aan de onderzijde van de pakkingen zorgt ervoor dat ook bij lage compressie van de pakking nog bijzonder goed elektrisch contact overblijft. De extra zachte schuimvulling kan zowel in het geval van zeer lage, als zeer hoge compressie zorgen voor voliodende contactdruk. De twee plastrippen zorgen voor een uitstekende bevestiging.

DYNAGREEN GASKETS

SEM introduceert DynaGreen™, de halogeenvrije versie van zijn beroemde Dynashear™ EMI-afschermpakkingen voor kaart-/kooitoepassingen die superieure eigenschappen kunnen bieden ten opzichte van metalen vingerstokken en huidige stof-over-schuimpakkingen.

De unieke combinatie van 3 bijzondere eigenschappen zorgen voor een perfecte oplossing van card-cage afscherming. De bult (Bump) aan de onderzijde van de gaskets zorgt ervoor dat ook bij lage compressie van de gasket nog bijzonder goed electrisch contact overblijft. De extra zachte schuim vulling zorgt kan zowel in het geval van zeer lage-, als zeer hoge compressie, zorgen voor voliodende contactdruk. De twee plastrippen zorgen voor excellente bevestiging.

HIGH TEMPARATURE EMI-GASKETS

Schlegel electronic Materials (SEM), een gerespecteerde leider in de EMI-afschermingsindustrie, introduceert Fabric over Silicone EMI-pakkingen (FoS) voor toepassingen bij hoge temperaturen. FoS-pakkingen voor hoge temperaturen zijn ontwikkeld met een nieuwe vlamvertragende formulering die EMI-afschermende pakkingen levert met UL94-V0-klasse (Underwriters Laboratories Inc.) en halogeenvrij volgens IEC 61249-2-21

CONDUCTIVE ELASTOMERS

Onze lijn siliconenpakkingen biedt afschermingsmogelijkheden in diverse markten en toepassingen, waaronder militaire, ruimtevaart-, medische, vloeistofafdichting-, milieu- en microgolftoepassingen. Onze siliconenelastomeren zijn specifiek ontworpen voor pakkingtoepassingen die hoge dempingsniveaus tot 120 db vereisen.

SEM staat bekend om zijn hoogwaardige EMI-afschermpakkingen. We bieden een volledige reeks producten om te voldoen aan een breed spectrum aan afschermingsbehoeften. Onze siliconenpakkingen voldoen aan de behoeften van klanten in verschillende markten, met zeer concurrerende prijzen. Ingenieurs kunnen nu al hun afschermingsbehoeften van één fabrikant vervullen, in plaats van via meerdere distributeurs of wederverkopers te moeten gaan.

Siliconen, het basismateriaal voor elastomeren, heeft milieuafdichtende eigenschappen. Afscherming wordt bereikt door verschillende media in de siliconen te verwerken, afhankelijk van het product. Draad wordt gebruikt om geleidbaarheid te bieden in de georiënteerde siliconenlijn en een niet-corrosief deeltje wordt toegevoegd aan de geëxtrudeerde onderdelen. Omdat geleidende elastomeren kunnen worden geëxtrudeerd, kunnen veel verschillende profielen en lengtes worden gemaakt voor elke toepassing.

CONDUCTIVE FOAM

Geleidend schuim, een zeer veerkrachtig nikkel-koper polyurethaanschuim, is ingeklemd tussen SEM’s gebreide en niet-geweven stoffen om toonaangevende gestanste pakkingen te vormen. Geleidend schuimmateriaal is ideaal voor toepassingen die conformiteit vereisen met uitstekende EMI-afscherming van holte tot holte, superieure geleidbaarheid bij lage compressiekrachten en betere effectiviteit bij zeer hoge frequenties. Pakkingen op basis van CF-schuim zijn nauwkeurig gestanst met geleidende of niet-geleidende drukgevoelige lijm (PSA).

FINGERSTOCK GASKETS

We bieden een complete lijn hoogwaardige berylliumkoper (BeCu) EMI-pakkingen. De toevoeging van de BeCu-pakkingen aan het uitgebreide portfolio van SEM stelt SEM in staat om uw exclusieve EMI-afschermingsleverancier te zijn, om u te helpen voldoen aan uw wereldwijde vereisten voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC) of deze te overtreffen.

De mechanische veerkarakteristieken van BeCu EMI-pakkingen bieden een superieure afschermingseffectiviteit. Deze pakkingen bieden consistente prestaties en leveren uitstekend elektrisch veercontact op in deze branche.

SEM biedt alle populaire standaardstijlen en -maten van BeCu-pakkingen. De pakkingen werken in ruimtes van 0,010 inch tot 0,500 inch. SEM biedt ook vele soorten zachte pakkingen die de lage compressiekracht bieden die in veel toepassingen nodig is. Aangepaste veercontacten en pakkingen zijn ook beschikbaar.

CONDUCTIVE TAPES

Meer flexibiliteit, hoger geleidingsvermogen en eenvoudigere installatie.

De uitgebreide lijn van geleidende tapes van Schlegel Electronics Materials (SEM) komt tegemoet aan de behoefte van de klant aan flexibiliteit, hogere geleidbaarheid en eenvoudigere installatie. Ze zijn verkrijgbaar met geleidende en niet-geleidende lijmen en in een breed scala aan breedtes.

Typische toepassingen zijn kabelafschermingen en het samenvoegen van metalen panelen bij de naden van een behuizing. Folietapes zijn een kosteneffectieve afschermingsoplossing voor een breed scala aan toepassingen. Ze kunnen bijzonder nuttig zijn tijdens de ontwikkelings- en testfasen van projecten om te worden gebruikt als “fixes” voor EMI-problemen.

De gemaskeerde geleidende tapes van SEM zijn ook verkrijgbaar en kunnen worden gebruikt als pakkingsubstraat op geverfde of gemoffelde behuizingen.

OUTDOOR EMI GASKETS

EMI Hybride Gaskets. De EEH serie combineert de unieke eigenschappen van een EMI/RF afscherming met tegelijk een environmental (Vocht, water, stof) afscherming. EEH gaskets zijn fabric over EPDM. Een belangrijke costsaving is mogelijk omdat het gebruik van twee verschillende pakkingen naast elkaar kan worden vervangen door één product. Het scheelt constructie ruimte en door de bevestiging middels een clip op het plaatstaal, is de montage eenvoudig, zeer snel en dus goedkoop.

Temperaturen van min 40°C tot plus 100°C zijn geen enkel probleem. Speciaal voor in de hoeken (90°) kunnen voorgeproduceerde kaders worden gemaakt. De hoeken zijn dan in verstek aan elkaar gelast. Bovendien is het Hybrid gasket goed bestand tegen UV, water en zuren.

We bevelen voor deze EMI gaskets onze SNCu-C50 conductive fabric aan. Een Tin over Koper fabric. De toepassing van Tin geeft een uitstekende galvanische compatibiliteit met de meest voorkomende sheetmetal materialen.

Er zijn een viertal profielen beschikbaar. 2 Rechte en 2 Haakse modellen.

BEKIJK HIER ONZE ANDERE DIENSTEN.

EMI ABSORPTION

Wave-X is een effectieve en betrouwbare oplossing voor EMI- en RF-onderdrukking dankzij de geavanceerde formulering.

EMI SHIELDING

Als uitvinder van de stof over schuim (FOF)-technologie, zijn we al meer dan 30 jaar toonaangevend op het gebied van EMI-pakkingen. Een kern van polyurethaan, omwikkeld met sterk geleidende stof biedt uitstekende afschermings- en aardingsmogelijkheden.

SHIELDED CABLE & WIRE PROTECTION

Gevlochten kous is standaard verkrijgbaar in Polypropyleen en Polyamide.

Shieldinx